По думите ѝ трима служебни министри не се справят

Ако получим третия мандат, ще поканим ПП на разговори. Не може хартиената бюлетина да бъде разделителната линия за това ще има ли правителство. Разговорът за бъдещето на България трябва да стои на друга основа - дали ще има бюджет и как гражданите ще преживеят тази зима. Това каза за "Офанзива" Вяра Емилова от БСП.

БСП и ДПС обсъдиха държавния бюджет

По думите ѝ БСП вече е внесла предложението за смесено гласуване. "Ние не отхвърляме машинното гласуване. Около 600 000 граждани не гласуваха заради затруднения при гласуването с машина. Затова ние предприехме стъпка в насока да упражнят право на глас всички граждани. Машинното гласуване изигра своята роля - разкриха се схеми за купуване на гласове и манипулации", заяви Емилова.

Според нея няма начин БСП да подкрепи мандати на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". "Ако бъдем поканени, ще отидем на разговори с ПП, за да отстояваме нашата социална политика. Много е важно да има редовно правителство. Изборите измориха хората, както и политиците, загуби се доверието в политическата система. Трябва да се обединим около политики, важни за България, за да няма предсрочни избори", подчерта тя. 

Относно оставката на Демерджиев, Емилова уточни, че загубата на полицая на границата е била последната капка. "Явор Гечев върна кадри на ГЕРБ. Направи редица смени. Финансовият министър също не се справя, важно е да предложи бюджет на държавата", смята Емилова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.