„Каквото и решение да вземете, благодарим ви за усилията”, гласи негово съобщение

Новият собственик на Twitter Илон Мъск е информирал служителите на социалната мрежа, че имат време до утре, за да решат дали искат да останат на заеманите от тях позиции и да работят „дълги часове” при „висока интензивност”, или да получат обезщетение за освобождаване от длъжност в размер на три работни заплати. Това се казва съобщение на Мъск до служителите, за което по-рано информира в. „Уошингтън Поуст”, и до което Ройтерс е получил достъп. Служител на компанията също е потвърдил пред агенцията.

Мъск "уби" новия етикет на Twitter часове след старта му

Всеки от служителите Twitter, който не е кликнал върху линка, потвърждаващ, че „искате да бъдете част от новия Twitter”, до утре вечер, ще се счита за напуснал, пише Мъск. „Каквото и решение да вземете, благодарим ви за усилията да направите Twitter успешен”, добавя американският предприемач. От социалната мрежа не отговориха веднага на запитване на Ройтерс за коментар по въпроса.

За да успее Twitter да развие услугите си и да се превърне, по думите на Мъск, в „Twitter 2.0”,  „ще трябва да бъдем изключително твърди”, е заявил той, след което е обяснил, че „това ще означава дълги часове с висок интензитет (на работа)”.

Според милиардера Twitter вече ще бъде „много по-инженерно ориентиран” под неговото ръководство, а „тези, които пишат страхотен код, ще представляват по-голямата част от нашия екип и ще имат най-голямо влияние”.

Twitter уволнява около 50% от служителите си по света

Социалната мрежа освободи около половината от служителите си в началото на месеца, малко след като Мъск пое контрола върху нея. Той разкритикува високите разходи и работната култура на Twitter, като каза, че компанията се нуждае от рязко съкращаване на разходите си и обновяване на услугите си.

През уикенда Мъск се извини на потребителите на социалната мрежа, че тя е „супер бавна в много страни”. Инженерът Ерик Фронхьофер, работещ по приложението на Twitter за мобилната операционна система Android, отхвърли критиките на Мъск, като каза, че разбирането му относно въпроса е грешно. Друг инженер на компанията също възрази срещу изказванията на Мъск,  като заяви: „Като бивш технически ръководител за инфраструктурата на графиките в Twitter, мога уверено да кажа, че този човек няма представа за какво говори”. След изразяването на несъгласието си с Мъск и двамата служители бяха освободени от работа, предаде Bloomberg.

Според друг инженер на американската корпорация, цитиран от специализираното технологично издание „Платформър”, фактът, че Мъск се съсредоточава върху по-лошото представяне на приложенията на Twitter в определени страни, показва, че той не разбира от тези проблеми.

Тръмп: Щастлив съм, че Twitter е в сигурни ръце

Според него ако проблемът беше в центровете за данни на компанията, всеки по света щеше да има същите затруднения. С подобно забавяне в услугите обаче се сблъскват потребителите на Twitter в Индия по технологични причини. На места като Индия има по-висока концентрация на телефони с ниски параметри и мощност, които обикновено се представят по-зле, за разлика от всички свръхмощните iPhone и други по-скъпи марки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА