Стойността на криптовалутата достигна едноседмично дъно

Драматичният и неочакван крах на криптоборсата FTX продължава да дава своите негативни отражения на целия криптопазар. В понеделник налице бе поредният срив в цената на биткойн, който се срина до ново едноседмично дъно, докато други криптовалути потънаха още по-сериозно.

По данни на „Койндеск" биткойнът е загубил 3,6 на сто от стойността си в ранната търговия и е паднал до 15 990 долара, а етерът се е сринал със 7 на сто до 1120 долара.

Трус на криптопазара: Голяма борса придобива свой конкурент

През последните седмици криптопазарът е под сериозен натиск, след като проблемите на FTX излязоха наяве. От 6 ноември, когато шефът на „Binance” Чанпън Чжао обяви, че платформата ще „ликвидира" своите FTT токени, до момента пазарът на криптовалути е загубил 260 млрд. долара от стойността си. Разпродажбата на FTT от страна на „Binance” ускори колапса на FTX. В събота новият главен изпълнителен директор на платформата Джон Рей обяви, че ще опита да я продаде или преструктурира. Компанията дължи 3 млрд. долара на своите кредитори. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.