Това става ясно от пост във Facebook, който е споделен от министъра на туризма Илин Димитров

Милиардерът и предприемач Илон Мъск идва в България. Това става ясно от пост на ресторант в Белоградчик, който министърът на туризма Илин Димитров е споделил.

“И... да, в крайна сметка май ще дойде”, написа министърът.

Фотографът, запечатал снимката, която Илон Мъск хареса: Помислих, че е колаж

Заведението в Белоградчик е публикувало снимка на имейл, изпратен от служител на Мъск. В имейла се отправя запитване за резервация за 23 април 2023 г.

Във вторник в Twitter Димитров отправи покана към Мъск за посещение у нас, след като милиардерът хареса снимка на български фотограф в Instagram. Кадърът, на който Мъск се възхити, е от Белоградчишките скали.

Илон Мъск направи реклама на Белоградчишките скали

От тази сутрин в Белоградчик, от малки до големи вече всички знаят кой е Илон Мъск.

„Американец, паралия. Лично не го знам, но по телевизията съм го видял“, заяви един от жителите на града. 

Новината, че милиардера има намерение да дойде в България и посети Белоградчишките скали дойде от пост на Филип Захариев, който има ресторант в белоградчишкото село Стакевци. Той публикува имейл, в който екип на Мъск пише за бъдещо негово посещение на 23 април. 

„Ние нямаме никаква идея, това реално ли е, шега ли е. Ако е Илон Мъск - това е огромен плюс за региона, за България дори. Но ние няма как в момента да го приемем като чиста монета“, подчерта Филип Захариев. 

Кметът на Белоградчик обаче е сигурен - Мъск идва. „Така изглежда, че най-богатият човек в света ще посети април месец България и Белоградчишките скали. Днес се чух с директор Дирекция в Министерството на туризма д-р Мария Петрова, която потвърди това, че вече има заявено негово идване в България“, твърди Борис Николов, кмет на Белоградчик.

От Министерството на туризма отрекоха да имат потвърждение. Въпреки че по-рано министърът също разпространи писмото в социалните мрежи с надпис „Май ще дойде“.  Истина или шега - екскурзоводите на скалите го очакват.

NOVA отправи официално запитване към една от компаниите на милиардера, за да проверим информацията. Отговор все още няма.  

 

 

Темата за идването на Mъск в Bелоградик роди  много шеги.  В пост в социалната мрежа Twitter, която отскоро е притежание на милиардера, Aдриан пише: "Не може ли да убедим Илон Мъск да купи България и да я унищожи веднъж и завинаги, както направи с Twitter?"

Друг пише: "Ако някога дойдете в България, моля ви, за Бога, купете парламента и уволнете всички в него! Вечно ще сме ви благодарни! "

Народното творчество ражда и колажи по темата. На един от тях най-богатият човек в света е в компанията на певците Веселин Маринов и Тони Стораро пред типична българска трапеза.

На друг позира пред Белоградчишките скали с автомобила си и торбичка за пазар. Не липсват и шеги заради високите цени на почивките у нас за Нова година – „Веднъж се живее, казал си Илон Мъск, и си резервира апартамент във Велинград за празниците”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.