Вижте къде се намира интересният архитектурен проект

Австрийският художник Фриденсрайх Хундертвасер, роден през 1928 г. във Виена, е известен в цял свят с изкуството си. Сградите, които е проектирал до смъртта си през 2000 г., са също толкова ярки и цветни, колкото творбите му. За неговия стил са характерни различните по вид прозорци, цветни мозайки, много зеленина и растителност.

В родния си град Виена той превръща една стара фабрика за мебели в музей с няколко особености. На покрива, където архитектът и художник е построил свой личен апартамент, не се допускат посетители. Хундертвасер е живял тук когато е работил във Виена. В този апартамент реализирал своите архитектурни идеи.

Как изглежда изкуството през четката на най-известния африкански художник

За художника било важно да има гора, затова я засадил пред входната си врата. Сред 20-те дървета на площ от 220 кв.м. Хундертвасер мечтаел да пасат дори крави, тъй като обичал мляко, но властите не одобрили.

В музея „Кунстхаус” художникът създал около 1500 кв.м. изложбена площ, на която сам подредил 173 свои творби. Зад някои от тях също растат дървета.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.