Местните вярват, че това ще се случи

Страдаме от усещането, че не сме забелязани и възможността да бъде акцентирано върху нещо, свързано с нас, се отразява добре. Основният проблем е, че не се рекламираме достатъчно. Фокусирането на вниманието върху нашите забележителности може да допринесе за бъдещо развитие. Това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS психологът Маргарита Бакрачева.

Според нея, ако все пак дойде, Мъск ще бъде посрещнат нормално. А всяко едно авторитетно потвърждаване води до по-силна реакция на новината. 

Илон Мъск направи реклама на Белоградчишките скали

Според Цветелина Цветкова, автор на книгата "Лейди Гергана", е хубаво, че се говори за Северозапада, на който трябва да се помогне. "Този край е богатство, а се държи беден умишлено. Не знам защо е цялата тази история около идването на Мъск. Видял е нещо красиво, харесало му е. Може пък наистина да дойде. Но не виждам как ще стигне по пътищата ни. Единствената причина темата да се раздуе е, че ни се иска да дойде - може би от комплекси или от скука. За мен много по-яки са холивудските звезди, които идват у нас", смята тя. 

Местните хора от Белоградчик са сигурни, че милиардерът ще посети страната ни. Боян Минков, председател на Общинския съвет, е отправил официална покана към милиардера да посети България. "В Стакевци е родната къща на Виден Табаков, който има огромен принос за космическото дело в световен мащаб", посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.