Целта е да се внуши, че България отново спира Северна Македония да върви напред

Антибългарското говорене в Македония не спира от сутрин до вечер, това каза журналистът и собственик на „Трибуна.мк” Атанас Величков в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„В Република Северна Македония има кръгове, свързани и с властта и с опозицията, които защитават руско-сръбски интереси. Стрелбата по българския клуб в Охрид, което не е инцидент както го наричат местните медии, както и провокациите, които се случват имат за цел да бъде спъната Република Северна Македония по пътя към ЕС и определени кръгове от властта да намерят оправдание за това възпрепятстване в македонските българи като провокатори”, каза той. 

Продължава издирването на нападателите, които стреляха по българския клуб в Охрид

Той смята, че целта е да се внуши, че България отново спира Северна Македония да върви напред. Величков допълни, че извършителите на тези актове не получават нужната санкция от компетентните органи.

„Опозицията е активната част, те говорят с открит антибългарски елемент в изявленията си. Такива елементи не липсват и сред представителите на властта”, заяви Величков.

Културно-информационният център, който днес ще бъде открит  в Скопие е към Министерството на културата, намира се в центъра на града и работи активно, поясни журналистът.

След стрелбата по българския клуб в Охрид „Цар Борис III” има засилено полицейско присъствие за откриването на културно-информационния център в Скопие.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.