Машинистът е ранен

Пътническият влак София-Бургас се удари в паднала скала на Подбалканската линия край Розино. Машинистът на композицията е ранен. Това потвърдиха за NOVA от БДЖ. Мъжът е настанен в болница в Пловдив.

Локомотивът е дерайлирал. Сигналът за инцидента, който е станал в междугарието Клисура-Христо Даново, е подаден малко преди 16 часа. Районът на катастрофата е труднодостъпен. 

Няма информация за пострадали сред 130-те пътници в композицията, която се е движила в посока Бургас. Те вече са извозени с автобуси.

„Машинистите са действали адекватно. В лява крива - скална маса около 200 кубически метра се е свлякла на железния път. Пострадалият машинист не е млад. Той е с дългогодишен стаж. В момента е в шокова зала на пловдивска болница за изследвания. Другият машинист е адекватен и е на мястото на инцидента”. Това заяви в ефира на NOVA Даниел Илиев, началник на „Локомотивно депо” в София.

 

 

По думите му движението в този участък е спряно. Влаковете се пренасочват по линията София-Пловдив – Карлово до възстановяването на железния път. „Ударът е бил със скорост около 100 км/час. Това е скоростта за този участък. По всяка вероятност скалата се е свлякла заради лошите атмосферни условия. Имаше много паднали дървета", уточни Илиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.