То се повишава с 38%, когато отборът загуби, достигайки пик около 10 часа след началото на мача

Световното първенство започна и след като "лъвиците" донесоха трофея от Европейското у дома, големи очаквания легнаха върху плещите на мъжкия тим. След поредица от неуспехи напрежението нараства относно това дали мъжкият отбор на Англия се справя с очакванията.

За съжаление, напрежението не се ограничи само на терена. Статистика сочи, че домашното насилие се увеличава с 38%, когато отборът на Англия загуби, достигайки пик около 10 часа след началото на мача. За много от обвързаните англичани големи футболни състезания, като Световното първенство, са индикатор за началото на интензивни периоди на страх и безпокойство от страна на техния партньор.

Министерството на вътрешните работи на Англия и Сдружението за помощ за жените, жертви на насилие, стартираха кампания за „повишаване на осведомеността за свързаното с футбола насилие над жени в Англия и Уелс“ и за насърчаване на идеята, че отговорността за прекратяване на домашното насилие и сексуалния тормоз срещу жените и момичетата е на мъжете.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.