ПП правят сметка да върнат мандата веднага след като го получат, за да може президентът да наложи вето на ИК, смята той

Служебното правителство е катастрофа за държавата. То е антисоциално в икономиката и фашизоидно в политиката. Има и злоупотреби с власт, намеса в изборите и антиевропейско говорене. Където пипнат, възкниват проблеми. Използват държавните институции като бухалки, за да се разправят с инакомислещите. Изпратиха на мен и жена ми пълна данъчна проверка за години назад. Мислят си, че ще ми затворят устата. Това каза политологът Калоян Методиев за "Офанзива". И призова ако има и други противници на властта, които са обект на проверки, да го изсветлят.

"Трудно ГЕРБ ще реализира първия мандат, почти не вярвам да се случи. Имам чувството, че връщането на хартиената бюлетина е по-важно за ПП от бъдещето на страната. Правят си дребна сметка да върнат мандата веднага след като го получат, за да може президентът да наложи вето на промените в Изборния кодекс и да парламентът да няма време да го преодолее", посочи той. 

Калоян Методиев: Парламентът ще продължи като бойно поле

По думите му в парламента не може да се говори за коалиция, а за плаващи мнозинства. "В "Демократична България" има три коренно различни формации, коалицията е в незавидно вътрешно състояние, не знам дали могат да си позволят така на избори. Те са разкъсвани между прагматизма да участват в правителство и възможността да отидат на избори, които могат да са катастрофални за сегашните им ръководства - "Да, България", ДСБ", подчерта Методиев. 

Относно новините за Шенген политологът заяви, че има мигрантски натиск и някой трябва да поеме отговорността за него. По повод сбирката на леви партии Методиев смята, че или те лъжат, или Маркс. "В тая група имаше толкова много тежки милионери, че се чудят как обясняват на хората за социална политика. Политическият им рекет е необясним, повечето от тях нямат регистрация на партии. Плюят Нинова, а си търсят депутатски места. Ако имат достойство, да предложат собствен проект, а не да паразитират върху БСП", призова Методиев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.