“Ситуацията е извънредна. Тя предполага подобна асиметрична мярка", каза още депутатът за кандидатурата на проф. Габровски

Няма школа за министър-председател. Понякога човек с благородна професия може да се окаже лечител на болната политическа система. Така Томислав Дончев от ГЕРБ коментира решението на партията да издигне проф. Николай Габровски за премиер. 

“Не стремежът към власт е най-важен. Не личното его. Време е да се сложи край на политическото противопоставяне”, допълни Дончев. 

Липсата на политически опит на Габровски може да се каже позитив - “да даде пример на всички партии, че смисъл на политиката е да се провеждат добри решения за хората, а не състезание по надвикване и обиди”, смята още депутатът от ГЕРБ.

Борисов за Габровски: Има пълна свобода

“Ситуацията е извънредна. Тя предполага подобна асиметрична мярка. Да, тя може да донесе щета на партиен интерес, но мисля, че това е решението, което е добро за България”, посочи още той.

Според него профилът на правителството трябва да бъде експертен - “политически необагрен”.

“Един екип, за да започне да дава резултати, са нужни около 2-3 месеца. Не е сериозно към хората, които ще бъдат поканени на разговор, да се постави период по-кратък от 1 година”, посочи още Дончев, в коментар за давността на правителство с мандат на ГЕРБ. И обеща: “Ние направихме всичко възможно в тези 2 месеца, ще направим всичко възможно тази последната 1 седмица”.

И още, той се обърна с призив към всички лидери и политици в парламента. “Трябва да спрат да тропат с краченце и да се фокусират върху това, за което са ни пратили хората. За някои може да е шоу, като гледат какво става в парламента, за други е гнусно и тъжно”, каза той.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.