Екипът на „Дойче веле” сравнява града с останалите региони в страната

След две трудни години на COVID криза, цветният живот се завърна в германската столица Берлин. Но колко точно германски е този забележителен град? Отговор на наглед странния въпрос потърси екипът на предаването „Евромакс” на „Дойче веле” в поредицата си „Запознай се с германците”.

Германците се смятат за подредени и точни, но в Берлин всичко е по-скоро хаотично. Германия е икономическия двигател на Европа, а Берлин - по-скоро беден. Сравнително ниските наеми на имотите обаче привличат креативни хора и предприемачи от цял свят.

Разходка из Щутгарт – градът на автомобилите, хубавото вино и швабската кухня (ВИДЕО)

Германия се счита за нация на месото, докато Берлин го е заменил с тофу. Ето защо големият град е притегателен за вегетарианци и вегани.

Около 60% от германското население са християни, а в Берлин те са 25. Мнозинството от жителите на града заявяват, не изповядват нито една от двете религии.

Докато Германия се отдава на дисциплина, Берлин води екстравагантен начин на живот.

Градът е седалище на германския Бундестаг, но политическият баланс на силите там рядко се отразява навън.

„Без резервация”: Великолепният дворцов комплекс „Сансуси” (ВИДЕО)

Много барове, клубове и павилиони в Берлин са отворени през целия ден. Хората там могат да пият дори в метрото, а забраната за пушене там не важи.

Друга област, в която Берлин се отличава, е модата. Наблюдават се два тренда - черната визия и този на щурите миксове.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.