Вижте какво още каза той за „На кафе“

Как е прекарал първия си 8 декември, кога е пишел двойки на изпити като преподавател и какво смята за студентството – за всичко това разказа проф. Огнян Герджиков в интервю за „На кафе“.

„Моят първи 8 декември беше през 1966 г. Тогава учех „Педагогика“ в Историко-философския факултет. След това се прехвърлих направо във втори курс в „Право“. Имам много мили спомени от празнуването с колеги. Една част от тях се прехвърлиха като мен, други си останаха в специалността“, разказа той.

Герджиков не изключва да има правителство на малцинството

По думите му студентството е може би най-хубавото време на един човек. „Тогава хем си млад, хем правиш това, което ти се иска, учиш това, което искаш, и до голяма степен разполагаш със себе си. Прекрасно е“, добави Герджиков.

„Когато оценявах, имах такъв принцип – ако се колебая между двойка и тройка, пиша двойка. Ако се колебая между петица и шестица, пиша шестица. На никого не е приятно да получава двойки. И на мен не ми е било приятно, когато съм ги пишел. Три пъти ми се е случвало да чуя много силни отговори и съм писал шестица с удивителен“, сподели още той.

Проф. Герджиков: Отношението на културния министър показва лековатост

Категоричен е, че университетът ни дава много неща. „Дава ни знания, контакти, приятели. Някои намират там дори своите брачни партньори. Дава много и почти нищо не взема“, добави проф. Огнян Герджиков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.