Авторът на „Историята на прислужницата“ Маргарет Атууд също я утеши

Повече от 15 години легендата за крал Артур беше заседнала в съзнанието на Челси Банинг. И докато библиотекарката от Охайо и години наред узряваше докато в крайна сметка не се превърна в книга.

Миналата седмица Банинг беше изпълнена с вълнение преди представянето на първата си книга в Ащабула, Охайо. Това щеше бъде първата възможност за почитателите на автора да чуят повече за „средновековната магия“, каза Банинг пред The Washington Post, описвайки книгата си. Но тя остава ужасена, когато почти никой не идва на представянето, въпреки че 37 души отговорили онлайн, че ще присъстват.

„Само 2 души дойдоха на раздаването на автографи, така че бях доста разстроена и малко смутена“, публикува тя в Twitter. 

Фентъзи авторът обаче не остана без подкрепа, тъй като автори-суперзвезди бързо се включиха, за да споделят спомени за собствените си подписвания на книги, които са се провалили – илюстрирайки колко дълъг е пътят към успеха.

„Присъединете се към клуба ни“, написа авторът на „Историята на прислужницата“ Маргарет Атууд в отговор на Банинг. „Направих представяне, при което никой не дойде, освен един човек, който искаше да купи малко скоч и реши, че мога да помогна“, споделя тя.

Авторът на бестселъри Стивън Кинг също отговори: „При първото ми представяне на "Сейлъмс Лот" имах един гост. Беше дебело дете, което каза: „Хей, приятел, знаеш ли къде има нацистки книги?“, спомня си той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.