Новината дойде докато съдът заседава по мярката

Починала е 95-годишната Гена Кръстева, която беше пребита на 14 декември от внука си - 45-годишният бивш полицай от Пловдив Иван Дачев. Това съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив, които внесоха искане за постоянен арест на задържания за тежкия побой.

Мъжът, пребил съпругата си в Пловдив, остава в ареста

Новината за смъртта на жената дойде, докато съдът заседава по мярката. Пострадалата беше приета в болница в изключително тежко състояние, в кома и с множество тежки травми.

Искат постоянен арест за задържаните за домашно насилие в Пловдив

Жената не е могла да се защити от нападението на внука си, защото е била неподвижна, на легло, а за нея се е грижел личен асистент. Мъжът е живеел с баба си. След употреба на алкохол я пребива и оставя в безпомощно състояние. На следващата сутрин е открита в локва кръв от жената, която се е грижела за нея. Преди да бъде задържан, Дачев е бил обявен за държавно издирване. От прокуратурата настояват за най-тежката мярка - задържане под стража.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС