Вижте съветите на летищните и граничните власти

Как да спестим чакането на дългите опашки по летищата по време на празниците? 

Съвет номер 1 на летищните и граничните власти е да носим със себе си не само личната си карта, а и задграничния си паспорт. Той ще ни спести около 30% от времето за чакане и преминаване през границата.

Ако изберем да преминем през пътеките, вместо през гишетата за граничен контрол, ще спестим време – с червения паспорт преминаването през граничната зона трае едва около 10 секунди. 

Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха с хеликоптер на летище София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Летище „София” е оборудвано с автоматични гишета от 2012 година. 

От машините за задграничен контрол на летище София могат да се възползват всички граждани на ЕС – с изключение на най-малките.

Лондонските “Хийтроу” и “Гетуик”, както и летищата в Манчестър и Бирмингам, ще са обхванати от стачки именно за Коледа и навръх Нова година. Между 23-и и 26-и, както и от 28-и до 31-и декември граничните служители и наземният персонал ще се борят за достойно заплащане. А това принуждава пътуващите не просто да се въоръжат с търпение или да пристигнат по-рано на летището, но и да променят плановете си и да предвидят алтернативен маршрут. 

Лед отлага и спира международни влакове в Белгия

За да не се стигне до блокирани хора и сериозно закъснение на полетите, и българските гранични и летищни власти анализират ситуацията на Острова.  От летище “София” призовават всички пътници, да следят приложенията и сайтовете на авиолиниите за последна информация относно пътната обстановка и техните полети. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.