Здравното министерство се самосезира след случая с разменените бебета

Започват проверки във всички АГ болници след случая с разменените бебета в София. Изпълнителната агенция „Медицински надзор” ще извърши нарочна проверка в болница „Шейново”, за да установи дали има пропуски в работата на лечебното заведение или умисъл. Това коментира началникът на кабинета на министъра на здравеопазването доц. Момчил Мавров.

Прокуратурата: ДНК експертиза доказа размяната на бебетата в София

Министерството на здравеопазването също се е самосезирало по случая. Със заповед на ресорния министър Асен Меджидиев започва проверка, която ще бъде извършена от ИА „Медицински надзор”. 

“Моментално назначих проверка от Изпълнителната агенция “Медицински надзор” и софийското РЗИ. Ще очаквам техните резултати”, каза здравният министър. По думите му самият той разбрал от медиите. За случая после му потвърдил директорът на болница “Шейново” - д-р Румен Велев. Според Меджидиев става въпрос именно за човешка грешка. 

Майката на едно от разменените бебета: Много се разстроих, не мога да спя и да се храня

По-рано от прокуратурата обявиха, че ДНК експертиза е установила, че родителите, вписани в актовете за раждане на двете деца в София, не съответстват на биологичните такива. Извършват се множество действия по разследването. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.