Той има много музикални инструменти, но сърцето му избира акордеона

Исус Ангелов - уличният музикант с акордеона, който свири от ръченица до АC/DC. Може да бъде срещнат на най-известната улица в София - „Витошка”. Докато се разхождате из центъра на столицата, непременно се ослушвайте, за да не пропуснете магьосника с акордеона.

„Хем Исус, хем Ангелов. И се превръщаш в ангел на спасението – да създаваш усмивки. От 6-месечни мъници до хора на 100 и нещо. Това е най-красивото нещо”, обяснява той.

Исус свири на много инструменти, но сърцето му избира акордеона. „Чуден инструмент. Казах си, че трябва да съм малко по-различен. Не само народна музика, сръбска, балканска. Хората мислят, че акордеонът може само ръченица. И изведнъж вкарваш Горан Брегович”, сподели музикантът.

Съвсем като другия Исус, казва, че прощава на другите. По-трудно прощава на себе си. „Ако човек е готов да прости на себе си, да се пречисти по някакъв начин, е готов да прости и на хората, на които има да прощава. С цялото си сърце съм готов да простя”, казва мъжът.

Той излиза да свири навън, не за да събира пари, а енергия, а и да дава енергия. „Аз се зареждам от хората”, обяснява Исус.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook