Важно е своевременно да се пие вода

За късметлии могат да се смятат и тези, които са наясно как да се справят с махмурлука след голямата веселба. Един от съветите за освежаване след множеството питиета е хапването на солена риба на сутринта. 

Важно е своевременно да се пие вода, особено преди консумацията на алкохол, за да приведе организма във форма, както и да се редуват вода и алкохол. В същото време, след парти, не трябва да прекалявате с пиенето на вода, тъй като честото ходене до тоалетна може да наруши съня, което на сутринта ще се чувствате зле.

Алкохолът не следва да се комбинира с газирани напитки и с кафе, което обезводнява организма.

Най-важното и очевидно правило, което хората постоянно игнорират, е достатъчното количество храна, което трябва да се поема паралелно с алкохола.

Но ако все пак не успеете да избегнете махмурлука, най-лесният начин да се съвземете бързо са физическите упражнения и приемът на достатъчно електролити. Ако освен махмурлук ви мъчи и гадене, трябва да се пие напитка с джинджифил, която ще намали възпалението и ще успокои храносмилателната система. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.