59-годишен мъж почина след смъртоносен побой

Окръжният съд във Видин решава дали да остави за постоянно в ареста задържаните деца за убийството на 59-годишния мъж от село Гъмзово. Днес се очаква прокуратурата в града да внесе искане непълнолетните момчета да останат за постоянно зад решетките.

Самопризнанията им до момента показват, че убийството е било предизвикано от спор за шише с ракия, която мъжът им продал.

Младежите са известни на полицията. Били са уличавани в дребни кражби досега. 

Едно от общо 4-те деца е едва на 10 години, то е под полицейска закрила. Тялото на 59-годишния мъж беше открито в безжизнено състояние в двора на къщата му.

Смъртоносен побой: Говорят близките на децата, задържани за убийство на мъж във Видинско

Родителите и близките на четирите момчета съжаляват за постъпката на техните деца.

„Агресията е дошла от това, че той не е искал нито да им върне парите, нито да им замени ракията. Това е цялата истина. Те са го удряли, но не, за да го убият”, каза близка на едно от децата.

Само 17-годишното момче се отглежда от майка си. За останалите трима задържани от години се грижат баби и дядовци, защото родителите им работят в чужбина.

Близките им казват, че децата ходят на училище. Те са 8,10 и 11 клас. Едното момче има епикриза.

 „Те не употребяват всеки ден алкохол, само на празник. Но това не е нормално – да пият и да правят тези неща. Но се е случило, аз не съм бил тук, бях по чужбина и след като ми се обадиха, дойдох”, каза бащата на едно от децата.

Близките твърдят, че с техните деца по време на боя е имало още едно момче и питат защо то е пуснато на свобода.

Прокуратурата продължава да работи по случая.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.