Роднините са категорични, че досега момчетата не са създавали никакви проблеми

Прокуратурата във Видин поиска постоянен арест за децата, обвинени за убийството на 59-годишния мъж от видинското село Гъмзово. 10-годишното дете, което също беше задържано, е разпитано и освободено. Самопризнанията им до момента показват, че убийството е било предизвикано от спор за половин бутилка с ракия, която жертвата продала.

ПРЕД NOVA: Говори майката на едно от задържаните деца за убийството във Видинско

Родителите и близките на четирите момчета, обвинени за убийството, съжаляват за постъпката на техните деца. Те са знаели за побоя още в неделя вечерта, когато децата им са се прибрали с окървавени дрехи. 

„Ракията не им е харесала и отишли да я върнат. Той не искал да им върне парите, нито да им смени алкохола. Започнал да ги псува и искал да ги бие. Те са се самозащитили”, каза майката на едно от децата.


Бабата на друго пък изрази съжаление за постъпката им.

„Не знам защо се оплакват от нашите деца в Гъмзово. Досега не са правили пакости на никого”, заяви тя. Жената е категорична, че в случая е замесено и пето дете и попита защо то е освободено.

Баща на едно от децата също каза, че съжалява за случилото се. Мъжът живеел в чужбина, бил разделен със съпругата си, а детето им отглеждали бабата и дядото. „От 10 години го гледат те. Ходи си на училище. Няма досие. Чисти са децата”, заяви мъжът.  

Близките на задържаните питат още защо жертвата е продавала алкохол на децата.

Още по темата гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.