Вижте кои са основните съставки

Какви са тайните в приготвянето на класическо швейцарско фондю? Журналистите от „Дойче веле” разказват. Фондюто е традиционно ястие за швейцарските и е особено популярно през зимния сезон. Основната му съставка е сирене.

Какво не знаем за видовете зеле и техния "прародител" (ВИДЕО)

За да приготвим гозбата ще са ни необходими следните съставки: планинско сирене, бяло вино, царевично нишесте, лимон, чесън, кирш и черен пипер.

Готвачът Лукас Пфаф настъргва 4 разновидности на швейцарско сирене. След това натрива тенджера със скилидки чесън. Бялото вино, лимоновият сок и царевичното нишесте се смесват и с тях се полива настърганото сирене. Сместа се разбърква добре и се загрява на бавен огън.

Още за вкусния италиански специалитет гледайте във видеото. То е част от предаването „Проект Бъдеще“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.