Разказва „Дойче Веле”

Алгарви е най-южната провинция на Португалия. Едно от най-любопитните места е рибарското селище Оляо. В събота фермери от околните села ходят в Оляо, за да продават зеленчуци, плодове и цветя. Разбира се пазарът е богат на риба.

Старият град прилича на Маракеш или Танжер. През 8 век арабите завладяват тясната ивица на брега и я наричат Алгарб – или Запада. Те управлявали региона почти 500 години и оставят своя отпечатък. Оляо възниква едва през 18 век. Но стилът остава. Цветните фасади също са доказателство за това минало.

В покрайнините на Оляо се намира уникален природен резерват – лагуната Риа Формоза. А най-добрият начин да разгледате региона е с лодка през лагуната.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.