Милиони деца всяка година се раждат по-рано

Около 15 милиона деца годишно се раждат преждевременно, сочи статистиката на Световната здравна организация.

Екипът на предаването „В добра форма” разказва историята на една майка, която дава живот по-рано от очакваното.  

Митове ли са най-популярните теории за отглеждане на бебето?

Каролийн Арнолд е във втората половина на първата си бременност, когато изведнъж усеща силна болка. Търси помощ, но лекарите я успокояват и не търсят причина за ранните контракции, защото всички останали резултати от изследванията ѝ били добри.

Притесненията на Каролийн са взети под внимание в Университетската клиника в Манхайм от д-р Новак, който открива онова, което мнозина лекари пренебрегват - тялото на бебето било обърнато в матката с глава нагоре. Това е много опасна позиция, която почти винаги е животозастрашаваща. Д-р Новак обсъжда с бъдещата майка всички възможности и избира незабавно раждане чрез Цезарово сечение две седмици преди термина. Пъпната връв на бебето се оказва увита два пъти около главата и врата му. Ето защо решението на лекаря спасява живота му.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.