Това заяви в "Здравей, България" зам.-председателят на ЦИК

Ако изборите са на 26 март – ще има проблем, ако са на 2 април – няма да има неразрешим проблем. Това обяви в „Здравей, България” зам.-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов.

Как трябва да се проведат изборите, ако хартиените бюлетини не са готови?

Опасенията са, че ще липсва достатъчно хартия за бюлетини. „Времето до края на април би било нужно, за да се подготвят 30 хиляди ролки. Това е отговорът на печатницата към нас. За да проведем нормално изборите, може да минем и с половината от това количество”, каза Томов.

ЧАСОВЕ ДО КРАЯ НА ТРЕТИЯ МАНДАТ: Кога ще са следващите избори?

Той обясни, че предстои Комисията да обсъди дали протоколът, който се възпроизвежда в машините за вот, да не бъде прилаган към целия набор от изборни документи. По думите на Томов такова решение не би противоречало на изборните правила.

Попитан дали е възможно да възникне проблем при предаването на книжата в края на изборния ден, зам.-председателят на ЦИК заяви, че това не е невъзможно, но уточни: „Законодателят реши значително да повиши заплащането на труда на секционните комисии и това ще са първите избори, в които то ще е мотивиращо”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.