Вдъхновител за благотворителността станало детето на семейството

Младо семейство дари средства, събрани на сватбата им, на отделението за новородени в Ловешката болница. Лекарите са закупили скъпоструващи консумативи за важна апаратура, проследяваща жизнените функции на бебетата, детски инхалатор и електрически бойлер. Семейството живее от 7-8 години в столицата, но е емоционално свързано с Ловеч – и двамата младоженци са родом от там.

Български дарителски форум: Всеки втори българин е дарявал през миналата година

Идеята се родила още преди 4 години, когато се родило и детето на Виктория Мецова и съпруга ѝ. Тогава младоженците осъзнали колко е важна неонатологията. Преди година, когато организирали сватбата си, решили, че вместо букети, ще поискат гостите им да оставят произволна сума пари, която да дарят.

В болницата в Ловеч не за първи път младоженци даряват средства, събрани от сватбени тържества. Парите са похарчени по предназначение, увери началникът на детско отделение в МОБАЛ – Ловеч д-р Петя Станчева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.