Том Ханкс беше включен в списъка на наградите за ролята на мениджъра на Пресли

Документалният филм за Елвис Пресли - "Елвис", може да е фаворит за "Оскар", но актьорската игра на Том Ханкс, като мениджър на Пресли, изглежда не се е харесала на критиците. Актьорът получи три номинации за "Златна малинка", които "отбелязват" най-лошите филми на годината.

Освен с ролята си в "Елвис", Ханкс беше включен в списъка на наградите и за ролята на Джепето в критикувания римейк на "Пинокио".

В прессъобщение на организаторите на наградите, ролята на Ханкс в "Елвис" се определя като "най-осмиваното изпълнение на 2022 г." и се прибавя още една номинация за "най-лоша екранна двойка" за "Том Ханкс и неговото лице с латекс (и нелеп акцент)".

Докато "Елвис" и звездата му Остин Бътлър като цяло получиха одобрение, участието на Ханкс в ролята на експлоататорския му мениджър полковник Том Паркър беше порицано от много критици. В рецензия на "Ню Йорк Таймс" се казва, че Ханкс се появява "с планина от протези и странен акцент", а Паркър е представен като "отчасти дребен измамник, отчасти пълен Мефистофел".

НОМИНАЦИИТЕ: Кои филми, актьори и режисьори ще се борят за "Оскар"

"Пинокио" на Дисни беше сред петте номинирани за "най-лош филм" за годишните награди "Златна малинка", както и противоречивият биографичен филм за Мерилин Монро "Блондинка". В надпреварата участват и постоянният участник в наградите с американско название "Razzies" Джаред Лето и неговият филм за Спайдърмен "Морбиус".

Миналата година Лето беше обявен за най-лош актьор в поддържаща роля за пламенното си изпълнение - с италиански акцент и тежки протези - в "Къщата на Гучи".

Обикновено наградите „Razzies“ се обявяват в деня преди Оскарите.

Миналата година обаче самите награди бяха оплюти, след като шеговито създадоха нова категория, наречена "Най-лошото изпълнение на Брус Уилис във филм от 2021 г.", за да поберат всички съмнителни изпълнения на бившата звезда от "Умирай трудно". Организаторите отмениха наградата, след като семейството му разкри, че Уилис страда от когнитивно заболяване, наречено афазия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.