Тони Николов смята, че Путинското войнство иска Балканите да се превърнат във втори фронт на конфликта в Украйна

Путинското войнство иска Балканите да се превърнат във втори фронт на конфликта в Украйна. В момента българският интерес трябва да ни води, стига сме провеждали чужди. Ние сме страна на настъпателните компромиси, не на големия конфликт. Нека да помислим още преди да "отрежем" по казуса с РСМ. Toва каза публицистът Тони Николов за "Офанзива".

"Внимателното вглеждане в конфликта с Македония показва, че едни и същи хора често са сменяли позициите си. Едни грешки са се повтаряли непрекъснато. На Запад изглежда като че ли по-големият иска да бие по-малкия, като ние сме по-големият. България изглежда огромна и опасна само за северномакедонците. Трябва да намерим адекватните подход и думи в тази ситуация", коментира той. 

Публицист: Проучване сочи, че 44% от македонците смятат, че врагът са българите

Според него два конфликта обръщат македонския въпрос. "Единият е конфликтът в Щип, другият е клането в Кочин, където минават чети. На Софийските централни гробища има само един гроб, който гледа на запад, към Македония. Това е гробът на ген. Михаил Савов, който дава заповедта през 1913 г. нашите войски да обявят конфликт със Сърбия и Гърция. Цял живот му е тежала тази фатална грешка", обясни Николов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.