Семейството настоява за по-сериозно наказание

10-годишно момче бе жестоко нахапано от куче в хасковското село Въгларово преди около половин година. С огромни усилия на лекарите детето бе върнато към живот.

Момчето и родителите все още не могат да преживеят шока, а собственикът на агресивното куче е получил глоба от 2000 лева. Семейството настоява за по-сериозно наказание.

Майката Таня Радева определя санкцията като "смешна". "Проблемът е компелксен - става въпрос за това, че прокуратурата е с вързани ръце. Това за нас не е наказание, нито носи удовлетворение за кошмара, през който преминахме. За нас все пак е най-важно, че Дени е добре", казва тя.

Дете е с опасност за живота след нападение от куче в Хасковско

Момчето споделя, че не се връща към случката. Когато излиза навън, го е страх от големите кучета. Майката обяснява, че животното не е виновно, а стопанинът, който не го е обучил.

"Наказанието е подигравка за всички, съпричастни с нашите проблеми. Трябва да се приемат закони, които да предвиждат по-адекватни санкции. Можем само да претендираме за парично обезщетение, което за нас е безсмислено. Прокуратурата ще обжалва, а ние ще подадем граждански иск", заяви Радева.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.