След инцидента другото дете на мъжа е с опасност за живота

Баща, употребил алкохол, катастрофира с двете си деца. При удара е загинала дъщеря му, която е на 7 години, а синът му - на 9, е с опасност за живота. Катастрофата стана близо до Стара Загора.

„В конкретния случай, най-нелепата ситуация е, че бащата на двете деца ги е превозвал след употреба на алкохол. Все още нямаме резултати от заключението на назначените експертизи дали скоростта е била висока. Но с оглед на удара, можем да заключим, че скоростта е била висока”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Бащата, управлявал автомобила, може да получи наказание до 15 години лишаване от свобода, посочват от прокуратурата. 

"Взета му е кръв за химическа експертиза, но така или иначе той е употребявал със значително количество алкохол - 1,42 промила. Нелепото в случая е, че водачът е превозвал с автомобила около полунощ двете си непълнолетни деца - едното е 7-годишно момиченце, което за нещастие е починало. То е изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда. Другото дете на водача - 9-годишното момче, се е вклинило между седалките и е с множество фрактури и с политравми, травма на гърдите, травма на главата", заяви Дичо Атанасов.

Тежката катастрофа става на прав участък преди село Хрищене, Старозагорско. Само за ден полицията в национален мащаб залови 39 водачи, управлявали под влияние на алкохол и 10, седнали зад волана след употреба на наркотици.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.