Бъдещата звезда и брат му Ерик прекарват по-голямата част от детството си в системата за приемна грижа

Бари Киогън се превърна в една от пробивните звезди във филмовата индустрия за 2022 г. благодарение на отличното си представяне в мрачната трагикомедия "Баншите от Инишерин".

30-годишният актьор спечели първата си номинация за "Оскар" в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля, присъединявайки се към трима от колегите си от актьорския състав с актьорски похвали. Негова е една от общо деветте номинации за филма.

Бъдещата звезда и брат му Ерик прекарват по-голямата част от детството си в системата за приемна грижа, като са живели в цели 13 различни приемни домове в Ирландия през цялото си детство.

Българска народна песен във филм, номиниран за „Оскар”

След години на борба с пристрастяването майка им почива, когато Бари е само на 12 години. 

След това те с брат му са отгледани от баба си и леля си, като първият опит на Бари в актьорството идва чрез обява за кастинг на витрина на магазин, на която той се явява на 18 години за малък криминален филм.

Бари си изгради име в Ирландия чрез постоянна актьорска работа в киното и телевизията, като големият му пробив идва през 2017 г. - в прочутия военен епос на Кристофър Нолан „Дюнкерк“ и психологическия трилър „Убийството на свещения елен“.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.