Мощна снежна буря повреди далекопроводи

Обилни снеговалежи и виелици в северна Румъния оставиха хиляди домове без електричество в окръг Алба, Трансилвания, няколко пътя са блокирани поради снегонавявания, паднали дървета и стълбове, предаде телевизия Digi 24.

Зимата се развихри: Каква е обстановката по пътищата в страната (ВИДЕО)

"Последствията от снеговалежите и виелиците, помели половината от страната, започват да се проявяват. Има затворени пътища поради снега и повалени дървета от силни ветрове.  Метеоролозите предупреждават, че най-студеният период за тази зима идва", отбелязва телевизионният канал. Хиляди домакинства в Алба, в планините Апусени и Себешулуй, останаха без електричество в неделя сутринта поради повреда на десетки трансформаторни подстанции, причинени от снежна буря в окръга.

Електротехниците работят по отстраняването на неизправностите. Няколко пътя са блокирани от снегонавявания, както и от паднали дървета и стълбове. Планинските курорти Семеник и Мунтеле Мик, както и град Кривадия в източната част на централна Румъния също бяха временно без електричество поради екстремни метеорологични явления, регистрирани в окръг Карас Северин. Заради снежни бури проблеми има и в окръг Долж. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС