Вижте творбите на нестандартната Каролин Ериксон

Чудовища от страшни филми, направени от тесто за бисквити, „населяват” всекидневната на Каролин Ериксон. За шведската художничка бисквитите не са просто сладкиши, а тестото за тях е нейният материал за създаване на невероятни скулптури.

Каролин работи повече от две седмици върху бисквитеното чудовище Демогорон от американския мистериозен сериал „Странни неща”. Фигурата е висока 1,20 см и тежи около 1 кг.

В коя страна се произвеждат над 3000 вида хляб? (ВИДЕО)

Други интересни творения от джинджифилово тесто са Дарт Вейдър от „Междузвездни войни“, Ксеноморф от „Пришълеца“, Груд от „Пазители на галактиката“ и Венъм от „Спайдърмен“.

Всеки неин проект започва със скица, с помощта на която Каролин се опитва да си представи решение дори на възможни бъдещи проблеми при създаването на бисквитените чудовища. За да придаде стабилност на фигурите, дизайнерката изгражда телен скелет, покрит с алуминиево фолио. Най-горният слой винаги е покрит с чисто джинджифилово тесто. Най-новият ѝ метод е да смели изпеченото тесто и да добави вода, като така консистенцията заприличва на глина. Завършва с нанасяне на ядлива боя.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.