В Украйна е бил и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева

Американският президент Джо Байдън посети изненадващо Киев в понеделник. Това се случи броени дни преди първата годишнина от избухването на войната в Украйна.

По време на визитата си Байдън обеща нова военна помощ за Украйна в размер на 500 млн. долара. В тази сума влизат ракети HIMARS, противотанкови оръжия, боеприпаси и др. Не стана обаче ясно дали изтребителите, за които Киев настоява, са били коментирани.

Екип на NOVA от Киев с подробности за посещението на Байдън (ВИДЕО)

По време на посещението на американския държавен глава в украинската столица прозвучаха сирените за въздушна опасност. Според информация на местни медии са засечени няколко самолета МиГ-31 над територията на Беларус, въоръжени с ракети „Кинжал”.

Заедно с Байдън е пътувал и управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Тя е провела срещи с министъра на финансите на Украйна. Говори се за 12,5 млрд. долара нов план за подпомагане и възстановяване на страната след войната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.