Наградата за най-добра актриса отиде при Мишел Йео

На церемония в Лос Анджелис снощи Гилдията на актьорите раздаде годишните си награди. Големият победител се оказа "Всичко, навсякъде, наведнъж", който затвърди статута си на фаворит за предстоящите Оскари.

Филмът взе водещата награда за най-добър актьорски състав, но също и голяма част от останалите отличия на Гилдията.

Наградата за най-добра актриса отиде при Мишел Йео. Актьорският състав на филма победи и в двете категории за поддържаща роля - отличени бяха Джонатан Ки Куан и Джейми Лий Къртис.

Подкрепени от повече от 120 000 членове на актьорския съюз в Холивуд, наградите SAG са важен предшественик на наградите "Оскар", чийто най-голям блок гласуващи също са актьори.

Тази година "Оскарите" ще се проведат на 12 март.

Брендън Фрейзър, който получи наградата за най-добър актьор в главна роля, беше единственият изпълнител от филм, различен от "Всичко, навсякъде, наведнъж накъде", който спечели голяма филмова награда в неделя.

Фрейзър, една от най-големите холивудски звезди в края на 90-те и началото на 2000-те години с хитове като "Мумията", преживя дълъг период на отсъствие, преди да се превъплъти в ролята на болестно затлъстял учител в "Кит".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.