За качествено масло маслините трябва да са във фабриката не повече от два часа след брането им

Най-големият производител на зехтин в света е Испания. В страната се отглеждат около 260 вида маслини. Повече за тази интересна дейност пред „Дойче веле” разказва специалистът Антонио Лопес Фигуерес.

Той обяснява, че в неговата ферма се правят три вида зехтин екстра върджин. Вкусът им зависи от спецификата на сортовете маслини. Някои са с по-остър вкус, други – по-ароматни, а трети – пикантни.

СЗО посочи грешките в готвенето, които правят храната токсична

„Непрекъснато наблюдаваме насажденията, за да определим правилно времето на събиране на реколтата. Това е от изключителна важност, тъй като за производството на качествен зехтин маслините трябва да са добре узрели”, казва Антония. И допълва, че той и колегите му спазват точен график, за да гарантират, че от набирането до доставката на маслините във фабриката за зехтин не са минали повече от два часа.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.