Това съобщи за NOVA консулът ни в Солун Антон Марков

Двама българи са ранени при влаковата катастрофа в Гърция.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Наша сънародничка е прегледана в болница в Солун, състоянието ѝ не налагало да бъде хоспитализирана и била освободена за домашно лечение, съобщи за NOVA консулът ни Антон Марков. Все още се издирва къде е настанен другият пострадал при инцидента българин. 

Дипломатическото ни представителство е в контакт с местните служби.

Десетки жертви и ранени при катастрофа между два влака в Гърция (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имаме информация за двама пострадали български граждани. Откарани са в болница. Опитваме се да уточним коя болница точно, какво е състоянието им, нуждаят ли се от нещо. Би трябвало да са по-леко ранени, защото тежко ранените са настанени в болницата в Лариса”, заяви по-рано консулът. 

„Към момента по информация от местните власти няма загинали български граждани. Уведомени сме само за тези двама граждани, които са пострадали”, каза Марков.

В болницата в Лариса тече разпознаване на телата. Знае се, че те са силно овъглени. Повечето жертви са на възраст под 30 години. 

Видео: Ройтерс

Тази нощ две композиции – пътническа и товарна, се удариха челно край Лариса. Жертвите и ранените са десетки. Ударът е бил много силен и първите няколко вагона на пътническия влак са дерайлирали. По данни на местните власти първите два вагона са почти напълно унищожени, след като били обхванати от избухналия пожар. Жертвите са най-малко 39.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook