За бягството от Ливан и пътя към успеха – разказва „Дойче Веле”

За знаменитости, търсещи защита от папараци или крещящи фенове, бодигардът Ахмед Мохамед е правилният човек. Той е ментор на много холивудски звезди, включително актьори като Джон Траволна и Силвестър Сталоун, но също и на спортни легенди като Мохамед Али.

Ахмед Мохамед вече основа и собствен моден лейбъл. Защото ако си в такава видна компания, трябва да си и добре облечен.

Ахмед Мохамед работи като бодигард от 30 години и се грижи за важните клечки в Холивуд, включително за звезди като Брус Уилис и Анджелина Джоли.

„Виждам семейството си като семейство. Всяка работа, която поема, я върша с удоволствие. Но емоционално бях много свързан с Мохамед Али, защото целият свят почита този човек”, разказва Ахмед Мохамед.

Пътят към успеха е труден. Ахмед Мохамед е от Ливан. Баща му умира в Гражданската война, а самият той е ударен от осколкова граната като дете. През 1976 майка му бяга в Западен Берлин с него и неговите 9 братя и сестри. Ахмед Мохамед се посвещава на бойните изкуства, по които е ентусиазиран от малък. Започва с таекуондо.

Днес 4 часа спорт са част от ежедневието му, защото като бодигард трябва да си физически здрав.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.