Куклата е космически учен и идва с телескоп за наблюдение на звездите

По повод Международния ден на жената от компанията за играчки „Барби” пускат кукла с образа на известният британски учен астроном Маги Адерин-Покок. Тя споделя, че нейната житейска мисия е да насърчи малките момичета да се насочат към кариера в областта на технологиите.  

„Едно от посланията, които отправям към децата, когато се срещам и говоря с тях, е да имат смелостта да достигнат до звездите. В моя живот аз буквално достигам до звездния небосклон, през целия си живот съм искала да отида там, да пътувам в пространството, което води до космоса и до планетите. Казвам им, протегнете ръце към звездите. Осмелете се да мечтаете силно, лудо и безстрашно”, заяви Маги Адерин-Покок.  

Прототипът на куклата Барби носи синя, звездна рокля, напомняща за нощното небе, а към нея е изработен и мини телескоп, с който да наблюдава звездите. Куклата е част от  поредицата на Barbie UK Role Model.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.