Това заяви на брифинг пред журналисти председателят на УС на "Хидрострой"

Нов сюжет около строителния бизнесмен Велико Желев. След ареста и обвинението в изнудване на служител, собственикът на „Хидрострой” показа клип, който според него опровергава тези твърдения.

Велико Желев: Не съм посягал на никого

След обвиненията, че асфалт се пести за строителството на магистрали и пътищата, Желев показа един от обектите, по които работи фирмата му - лот 1 на „Хемус”. Заедно с адвоката си и представители на компанията, той даде импровизирана пресконференция насред строящата се магистрала.

„Ние не се срамуваме от това, което строим по пътищата. Никога не съм казвал, че някоя от нашите компании е безгрешна и никъде няма компрометирани участъци. Имаме наш вътрешен контрол, който проверява обектите. Ако установим некачествена или неизвършена работа, я правим повторно за наша сметка”, коментира Желев.

Лот 1 не е проблемен, обяви пък регионалният министър, който седмици проверява за некачествено строителство. „Първи лот не е проблемният, който да е емблематичен за магистрала „Хемус”. Доколкото знам, фирмата има ангажимент към 7 или 8 лот. На времето, когато са раздавали авансите, не е имало на практика изчистено трасе. Впоследствие предвиденото трасе се е оказало технически невъзможно. И сега се правят проучвания, за да се направи ново трасе за 7 и 8 лот”, коментира Иван Шишков.  

Велико Желев излиза от ареста срещу 20 000 лева

Желев отрече да е бил близък с политици през годините. „Аз съм човек на майка ми и баща ми. Бойко Борисов… Делян Пеевски никога не съм го виждал през живота си. Бойко Борисов съм го виждал на 50 или 100 м разстояние на обекти, защото аз не ходя на първи копки и на рязане на ленти”, поясни той.

Инспекцията на магистралата на Желев става часове след ареста му по обвинение за изнудване, придружено с лека телесна повреда над бивш служител. Бизнесменът показа пред медиите клип от офиса на „Хидрострой”. Твърди, че видеото е правено на 24 февруари и записът показвал, че служителят Благой Андонов напуска сградата жив и здрав. „От камерите става ясно, че на лицето няма никакви нанесени леки или тежки телесни повреди”, каза Желев.

NOVA потърси Благой Андонов по телефона. Обаждането обаче остана без отговор. В родния му Петрич хората познават семейството му като добро.

Разследването имало ли е побой и принуда продължава. Припомняме, че Желев е на свобода под гаранция от 20 000 лв. и забрана да напуска страната. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.