300 нови електрически тук-тука ще подобряват качеството на въздуха

Те са един от символите на Тайланд - тук-туките. Колкото и легендарен да е този двутактов двигател, той не е бил модернизиран от половин век и допринася за замърсяването на въздуха.

Сега обаче с 300 нови електрически тук-тука това се променя. Екологичните превозни средства могат да се резервират чрез приложение. Предназначени са за шестима, вместо за трима пътници.

Бел-Ил - островът с мрежа за микрозареждане на електроавтомобили (ВИДЕО)

Хората могат да пътуват само за 30 цента, като цената нараства, колкото по-дълъг е маршрутът и колкото по-дълго е пътуването.

Тук-туките изглеждат така, сякаш винаги са били проектирани за електрическа мобилност. Заради това че са леки, батерията издържа по-дълго от тези на автомобилите.

Няколко бензинови тук-тука вероятно ще останат като туристическа атракция.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 13.30 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.