Потърпевшата е претърпяла животоспасяваща и скъпа операция

Жена била ударена от клон на опасно дърво, докато вървяла към спирка на градския транспорт. Резултатът - 15 шева на главата, четири прищипани шийни прешлена и операция за поставяне на титаниева пластина, която да ги закрепи.

Инцидентът е станал в София преди два месеца, а причината отново е силен вятър. Въпреки че експертна оценка потвърждава аварийното състояние на дървото, то все още не е премахнато, а пострадалата жена възнамерява да съди общината.

Оттам заявиха за NOVA, че при тях сигнал за опасното дърво не е подаван. След като екип на NOVA направи това, на място ще бъдат изпратени експерти, които да го обследват със специална апаратура. Ако се наложи, дървото ще бъде премахнато.

След силна буря: Изолация на блок падна върху детска градина в Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

В ефира на „Здравей, България” потърпевшата Емилия Кунгалова разказа за претърпяната травма. „Огромният клон, който се отчупи от дървото, ме удари в гръб, докато преминавах покрай него, за да стигна до спирката. След инцидента все още съм с рана на главата, която зараства. Когато бях приета в „Пирогов” се оказа, се че нуждая от животоспасяваща операция, която беше извършена веднага. Прекарах нощта в реанимация, а сега ми се налага продължителна рехабилитация и съпътстващо лечение”, споделя потърпевшата.

Тя поискала експертна оценка на дървото от частна фирма, защото има намерение да предяви претенции към Общината. „Експертите установиха, че дървото е опасно. Завеждането на иск е продиктувано най-вече от голямата сума, която трябваше да платя за операцията. Искам да подчертая, че нямам никакви претенции към лекарите, които си свършиха прекрасно работата. Изказвам благодарност към целия екип на Клиниката по неврохирургия”, категорична е Емилия.

По думите ѝ синът ѝ, който е студент, е трябвало спешно да намери пари за интервенцията, която е била извършена със скъпи материали, на обща стойност над 5 000 лева.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.