Има десетки сигнали за паднали дървета

Силна буря удари Пловдив. Десетки са подадените сигнали за паднали дървета и счупени клони, а изолация на блок падна върху детска градина. При инцидента няма пострадали хора. Управата на учебното заведение успяла да прибере всички деца преди бурята да започне.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От общината заявиха за NOVA, че сградата, чиято изолация е паднала, е ремонтирана преди месец. Ремонтът е извършен от частен инвеститор.

Видео: "Моята новина"

Жанета е преминавала край 8-етажния блок, когато изолацията се свлича. „Това да го видиш всичкото как се свлича е много страшно. Мислих, че ще ме затисне и ще ме утрепе”, разказва жената.

Нина Тодорова също се е разминала на косъм от това изолацията да падне върху нея и 6-годишния ѝ син. „В мига, в който пада, той се изпищя, започна да реве и се качихме и прибрахме. Детето беше в шок“, споделя очевидката.

Директорът на детската градина разказа, че по това време в двора играят деца. Заради бурята, те са били прибрани.

Над 50 са постъпилите сигнали след бурята, която се разрази в късния следобед в Пловдив. Те са предимно за паднали дървета в различни части на града. 13 дървета са се стоварили върху автомобили. 

Очакваме и вашите сигнали в рубриката ни "Моята новина" ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.