Въпреки държавната подкрепа, много хлебопекари трудно покриват месечните си сметки за ток

Френските пекарни търсят вариант, който да им позволи да продължат да работят. Енергийната криза през последната година постави много от тях пред фалит. Въпреки държавната подкрепа, много хлебопекари трудно покриват месечните си сметки за електричество, които са скочили от 900 на 7500 евро.

Традиционно следобедно изживяване в лондонска чайна от 1889 г. (ВИДЕО)

Във Ванс, близо до Ница, има една различна пекарна. Хлебарницата на Филип е безспорно най-оригиналната в цяла Франция. Каменната пекарна не консумира почти никаква електроенергия, което позволява на собственика ѝ да инвестира в качествени брашна и продукти.

В коя страна се произвеждат над 3000 вида хляб? (ВИДЕО)

Всеки понеделник и четвъртък французи се стичат, за да си купят най-вкусния хляб на пещ. Преди да инвестира в собствен терен, Филип правел само доставки до домовете. Доставял и в училища, но му забранили. Оказва се, че хлябът на пещ, който продават в тази пекарна, е много по-траен и дори по-евтин от тези в градските хлебарници.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.