Вижте как сладкарка от Париж приготвя изкусителните печива

Веган диетите са модерни почти навсякъде с едно изключение - Франция. По-малко от един процент от населението там е веган.

Французите не могат без своето масло. С осем килограма на човек годишно, те са световни шампиони по консумацията на масло. То има водеща роля и в типичните за Франция кроасани.

Виктоар Гулуби - от бежанец до звезден готвач в Италия (ВИДЕО)

Въпреки всичко, една сладкарка в Париж решава да пече напълно вегански кроасани. Беренис Люконт е първият веган сладкар в столицата. Тя отваря своята пекарна през 2017 г. Хора с алергия към яйца, например, са изключително благодарни на Люконт, тъй като с години не са опитвали печени продукти.

Беренис приема предизвикателството и за веган кроасан. Съставките на са същите като в оригинала. Вместо обикновено, тя използва растително масло и соева напитка, вместо краве мляко. Растителната мазнина кара тестото да изсъхва по-бързо. Ето защо влажността му се регулира с мая. Когато го разточи, Беренис слага маргарин.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.