Момчето е постигнало максимален резултат на теста

9-годишният Иво Кирков се превърна в най-младия член на „Менса” у нас. Момчето е постигнало максимален резултат на теста и се нареди сред най-интелигентните хора в света.

Връщаме лентата назад. И се срещаме с 2-годишния Иво, който през 2016-а се превърна в интернет сензация… след като се научи да чете.

Днес Иво е в трети клас. Обича суши… както и да кара колело. Обича и задачите по математика.  И макар математиката да е любимият му предмет, пред камерата на NOVA признава: „По математика ми е малко по-скучно, защото ми е много лесна“

И в това няма нищо случайно. На една 9 години и 5 месеца Иво се превърна в най-младия член на “Менса България”. „С максимален резултат влязох там. Само на предпоследната задача не бях сигурен и по метода на изключването изключих отговорите и остана един, който явно е бил верният“, посочва Иво Кирков.

11-годишна ученичка изпревари по IQ Айнщайн и Хокинг (ВИДЕО)

Задачите в приемния тест са 25. И следват изцяло пътя на логиката. „Имаш квадрат три на три. В него има 8 фигури. В долната дясна няма нищо вътре. И имаш шест варианта, за да избереш коя трябва да е там“, обяснява той.

Според учителката на Иво разговорите с него създават усещането за дискусия с много по-зрял човек. „Личността на детето понякога може да превъзхожда тази на възрастния. Той е много сдържан. В същото време изключително добронамерен приятел и децата го обичат“, твърди Илияна Ермолина.

Освен с интелекта си, Иво е познат и като актьор от малкия екран. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.