Сред най-впечатляващите артикули е белият костюм на Джон Траволта от филма „Треска в събота вечер“

В Бевърли Хилс се проведе търг, по време на който бяха продадени Холивудски експонати от миналото и съвремието. Аукционът обхваща периода от 1917 г. до наши дни и включва предмети от големи филмови франчайзи, включително „Терминатор“, „Хари Потър“ и „Междузвездни войни“.

Сред най-впечатляващите артикули е белият костюм на Джон Траволта от филма „Треска в събота вечер“. Своите нови притежатели намериха и други костюми на Холивудски знаменитости. Има и специален механизъм задвижващ захапката на извънземното от „Пришълецът”.

Сред най-търсените предмети са тези от поредицата за Хари Потър.

„Имаме 9 магически пръчки. Всъщност в момента държа тази от „Даровете на смъртта“ ,филмът от 2010 г. Иска ми се да мога да правя магийки и да изпълнявам желания. Ето още една пръчка от 2005 г., тук от 2007 -ма., едната е на професор Дъмбълдор, другата на Лорд Волдермор, в чийто образ влезе Ралф Файнс”, заяви организаторът Мартин Нолан.

Аукционът „Холивуд: класика и съвремие” прави „завръщане в бъдещето” с Майкъл Джей Фокс.

В аукциона са включени и по-странни артикули като шест опаковки бира Джей Ар Юинг с подпис от Лари Хагман, книга с твърди корици „Изумруденият град на Оз” с автограф от Джуди Гарланд, ноктите на Върколака, както и гигантска статуя на "Невероятния Хълк".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.