В замъка се очаква да има голям концерт

Великобритания се събуди с нов крал. След като милиони зрители по света се насладиха на уникалната атмосфера от коронацията на Чарлз III в Лондон в събота, днес всички погледи са насочени към замъка Уиндзор. Там се очаква тази вечер да има голям концерт в чест на монарха.

СНИМКИ ОТ КОРОНАЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Уиндзор е в трескава подготовка за концерта. Негов своеобразен домакин ще бъде престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт, които преди година се пренесоха да живеят в замъка Уиндзор. Разбира се, крал Чарлз и съпругата му Камила също ще бъдат там. Около 10 000 души са поканени за събитието.

Големи звезди като Кейти Пери, Лайнъл Ричи и Андреа Бочели ще зарадват публиката, но знакови имена за британската музика като Ед Шийрън, Адел и Елтън Джон ще отсъстват. Елтън Джон беше много близък приятел с покойната съпруга на краля - лейди Даяна, което обяснява и защо този път той няма да пее на концертите на британската монархия.

„БОГ ДА ПАЗИ КРАЛЯ”: Короноваха Чарлз III

Големи екрани ще има и пред Бъкингамския дворец, които ще излъчват концерта от замъка Уиндзор. През деня на много места са организирани пикници и обяди, на които хората могат да се съберат и да празнуват.

Освен това милиони британци участваха в така наречените обедни партита.
Другото голямо събитие е необичаен концерт в замъка Уиндзор. На него ще присъстват щастливци, които са спечелили пропуските си на томбола и ще слушат едни от най-големите звезди на световната сцена.


Ребека има магазин за прежда в английския град Уокингам и е част от местната общност по плетене на една кука, създала уникалната украса по пощенските кутии за коронацията.

„В клуба участват както малки деца, така и много възрастни дами. Около 98 от тях плетат в старческите домове, където помагат с изработването на одеяла за благотворителност. Клубът работи заедно с редица благотворителни организации, прави неща в помощ на бездомните, събира пари за ветерани от войните, за болници. Плетачките участват почти във всичко”, обяснява Ребека.

КОРОНАЦИЯТА НА ЧАРЛЗ III: Най-пищната церемония на Острова от 70 години (ОБЗОР)

След като плетат за платинения юбилей на кралица Елизабет II миналата година, славата им се понася в цялото кралство. Вече имат онлайн група с 600 членове и дори трябва да се борят с крадци на уникалните си експонати.

„Хората просто ги харесват и мисля, че обикновено ги взимат, защото искат и те да имат нещо такова. Много често това са тийнейджъри – правят го просто на майтап, или като предизвикателство помежду си. Случвало се е и други години. Но сега се надяваме, че това не е нещо, насочено против кралското семейство, защото от петте, които бяха откраднати, една плетена шапка вече бе върната”, казва още Ребека.

Неуморните английски плетачки вече работят върху нови проекти, с които да зарадват хората и да помогнат на нуждаещи се.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАЦИЯТА НА КРАЛЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.