Приятел на момчето: Усмивката не слизаше от лицето му

Втори ден стотици хора се събраха на лобното място на двамата младежи, които загинаха на столичния булевард „Сливница. Протестиращите поискаха промени - ограничения на скоростта и мерки, които да спрат инцидентите в района. Събралите се хора отново поднесоха цветя на мястото, а движението по булеварда беше временно спряно. Гражданите запазиха минута мълчание в памет на жертвите.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В емоционална изповед пред NOVA бащата на 22-годишния Явор поиска да спре войната по пътищата. Въпреки трудния момент Павлин Стоянов събра сили и дойде в студиото на NOVA, за да оправи послание към държавата и към обществото ни. Той показа снимки на младата двойка, която намери смъртта си на пешеходната пътека, на метри от дома, в който живеели.  Опечаленият баща призова да не забравяме двете жертви - синът му Явор и приятелката му Ани. Призова и за справедливост и промени, с които да се спре войната на пътя. 

„Моля всички българи, помогнете да не се забрави случаят с тези две деца. Ани и Явор се обичаха много, щяха да се женят. Един убиец на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца да направим нещо и да спрем тези убийци. Синът ми нямаше нито едно пътно нарушение. Винаги ми казваше „Тате, трябва да се внимава". Къде ни е държавата сега? Няма я”, каза Стоянов. И допълни, че двамата загинали се прибирали вкъщи в злополучната нощ.

Бащата на шофьора, прегазил двама младежи: Това са три съсипани живота

Явор и приятелката му Ани били заедно от две години. В нощта, в която загубиха животите си, се прибирали вкъщи. Блокът им е на метри от пешеходната пътека. Явор се занимавал с любителска фотография.

Срещаме се с Петър Будинов, с когото доскоро са снимали рамо до рамо. „Този монотонен разговор, който събитието предполага, че трябва да се води, не отива на Явор. Човек, на когото усмивката не му слизаше от лицето, човек, който нямаше скрупули да каже каквото иска. Но в същото време много уважителен, уважителен много към жените, направо се възхищавам докато говоря за човек като него”, казва приятелят му. На събитията им често идвала и Ани. „Знам, че поддържаха връзка от разстояние. Чакаха да могат да се насладят докрай на възможността да са заедно. За съжаление продължи твърде кратко”, допълва Петър.

Бащата на прегазеното момче през сълзи: Синът ми готвеше сватба

Все още няма официален отговор с каква скорост се е движил шофьорът.

ПОВЕЧЕ ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.