С Петя Иванова, чийто доведен син е сред жертвите, се срещна Мария Йотова

След цяла седмица протести на бул. „Сливница", където 18-годишен, с книжка от 3 месеца, прегази Явор и Ани, днес имаше и национален митинг пред Народното събрание. Исканията са за промени в законите и мерки за спиране на войната по пътищата. Тази неделя Мария Йотова ни среща с Петя Иванова, която води невъзможна битка за справедливост, от името на всички, загубили близки в катастрофи. Тя загубила доведения си син преди 2 години при тежка катастрофа.

ПЪРВО ПО NOVA: Шофьор с книжка от 3 месеца уби момче и момиче на пешеходна пътека в София

„На 18 ноември Васко и още няколко младежи пътували до Габрово. По пътя ги удря Александър Ковачев с много висока скорост. Моят доведен син и още две момчета губят живота си. Към днешна дата убиецът е на свобода. Живее си охолен живот, ходи по казина, дискотеки. Покрай моите непрекъснати постове в социалните мрежи започнаха да пишат майки, които също все още чакат справедлива присъда за убийците на техните деца. Виновните са на свобода, а ние ходим всяка седмица на гробищата”, сподели Петя Иванова. Тя разказа пред камерата ни историите на част от загиналите в катастрофи през последните години:

Ангел Марунов от Любимец е убит през 2020 г. от неграмотен шофьор с множество нарушения на пътя. До ден днешен не му е отнета книжката и е на свобода.

Бащата на шофьора, прегазил двама младежи: Това са три съсипани живота

Кристина Стоянова от Чирпан е убита на 1 април 2022 г. от дрогиран водач. Шофьорът помел две коли и пешеходци на тротоар. До ден днешен няма дата за дело, а близките чакат справедлива присъда.

Виктор и Тошко от Кадиево са убити от техен приятел на 11 ноември 2020 г. Мъжът е бил дрогиран и е карал с висока скорост. На първа и втора инстанция е осъден на 5 години затвор.

Бащата на прегазеното момче през сълзи: Синът ми готвеше сватба

Иван Седмаков е загубил живота си на 14. Той е убит на 11 ноември 2022 г. от пиян и дрогиран, който бяга от произшествието. Задържан е за 24 часа и е освободен. В момента е у дома, не му е отнета книжката.

Още за трагичните инциденти и исканията на родителите вижте във видеото.

Сестрата на прегазеното момиче на бул. "Сливница": Ани си е малката ми сестра, искам да има правосъдие

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook